Wat is een goede deal ?


Soms hoor je enorme verhalen over zogenaamde top verkopers, hoe geweldig ze wel niet zijn. Onlangs hoorde ik een lofdicht op een verkoper “hij kan iemand een koelkast verkopen als die  een oven nodig heeft”. Er is zelfs een boek over geschreven “IJs verkopen aan Eskimo’s”.

Is dit een goede verkoper? Nee het is iemand met maar 1 doel voor ogen zichzelf verrijken ten koste van een klant die vertrouwen in hem heeft.

Deze verkoper misbruikt dus duidelijk het vertrouwen van zijn klant. Een vlotte babbel heeft de klant iets aangesmeerd waar hij uiteindelijk niet bij gebaat is.

Een goede verkoper concentreert zich en luistert naar de klant en biedt hem een oplossing voor zijn behoefte.

Iemand iets aansmeren doe je maar 1 keer. De klant zal er zeer snel achter komen, dat hij op jouw advies een verkeerde aankoop heeft gedaan.

Het vertrouwen is beschadigd en je zult hier nooit meer iets verkopen.

Een goede deal is, als je na afloop allebei tevreden bent. De klant is geholpen zijn, behoefte is ingevuld en jij hebt je product verkocht.

Het belangrijkste is,  een tevreden klant komt terug. Vergeet ook vooral de kracht niet van mond tot mond reclame. Dit werkt beter dan alle advertenties, internetcampagnes en social media marketing bij elkaar.

 

Laat bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>